Trerätters konferensmiddag

Bokaren väljer en förrätt, en varmrätt och en dessert till hela gruppen. 

Gäller måndagar-torsdagar september 2020 till januari 2021
Se fredags- och lördagsmeny lite längre ner
Förrätter
Appetizers

Kräftsoppa med vitlöksslungade skaldjur och jordärtskockschips
Crayfish soup with garlic tossed shellfish and Jerusalem artichoke crisp

Rökt röding med picklade betor, rödbetskräm och sesamskrisp
Smoked char with pickled beets, beetroot crème and sesame crisp

Aktuell vegetarisk rätt
Vegetarian alternative

Varmrätter
Main courses

Helbakad oxfilé med rostad kålrot & primörer, pepparsås och potatisterrin
Fillet of beef with roasted rutabaga & seasonal vegetables, pepper sauce and potato terrine

Halstrad Mälargös med rostad jordärtskocka, örtsås och morots- & potatisstomp
Pike perch from Lake Mälaren with roasted Jerusalem artichoke, herb sauce and carrot & potato stomp

Aktuell vegetarisk rätt
Vegetarian alternative

Desserter
Desserts

Mjölkchoklad brownie med blåbärskompott och tonkabönsbavaroise
Milk chocolate brownie with blueberries and Tonka bean bavaroise

Vaniljpannacotta med körsbärskräm och mandelbiskvie
Vanilla panna cotta with cherry puree and almond biscuits

Vid en längre vistelse kan köket ordna fler alternativ.
For longer stays the kitchen can arrange more alternatives.

Pris trerätters konferensmeny: 535 kr ex moms
Trerätters fredagsmeny 18 september till 20 november
Förrätt

Toast Skagen

Varmrätt

Trancherad kalvrygg med rostade picklade rotfrukter, madeirasås och potatisgratäng

Dessert

Vaniljpannacotta med körsbärskräm och mandelbiskvier

Vegetariskt alternativ och fiskrätt finns för de som har anmält specialkost.

Trerätters lördagsmeny 19 september till 21 november
Förrätt

Kräftsoppa med vitlöksslungade skaldjur och jordärtskockschips

Varmrätt

Helbakad oxfilé med rostad kålrot & primörer, pepparsås och potatisterrin

Dessert

Mjölkchoklad, blåbär och tonkaböna

Vegetariskt alternativ och fiskrätt finns för de som har anmält specialkost.

Nästan allt som serveras är tillagat från grunden i slottsköket och bakat i slottets konditori. Vi köper dock oftast in glutenfria och sockerfria bakverk från specialbagerier. Om du eller någon i din konferensgrupp har någon form av matallergi bör du meddela oss detta i god tid innan ankomstdagen.

 

Vin på flaska

Slottets röda eller vita vin: 292 kr ex moms/flaska

Separat lista med utvalda viner på mellan 365-500 kr ex moms. Dessutom har slottet en vinlista med flera hundra viner, men vissa sorter finns bara i ett fåtal flaskor.

Vinpaket

Sommelierens utvalda vinpaket: 292 kr per person exklusive moms.

Alternativ 1.
1 glas välkomstdrink, 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten)

Alternativ 2.
1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten), 1 glas dessertvin

Varför ska ni välja Sundbyholms Slott till er nästa konferens?

10 anledningar

Expandera för att läsa mer

Minimera text