Kött, fisk eller vegetariskt?

Slottets säsongsanpassade à la carte meny

Om du har bokat logi med frukost och samtidigt önskar äta middag i restaurangen är det viktigt att boka bord i samband med din rumsbokning. Vid vissa tillfällen kan restaurangen bli fullbokad. För dig som har bokat ett paket där middag ingår gör vi automatiskt en bordsbokning för din räkning. För paketgäster är det en speciell meny som gäller beroende på paket.

Även gäster som inte övernattar är välkomna att boka bord i restaurangen. Bord bokas på tel 016-428400 eller genom att mejla dina önskemål på info@sundbyholms-slott.se och få en bekräftelse tillbaka från oss.

Förrätter t.o.m. 20 juni

Lax
Syrlig lax och kammussla med sockerärtskräm och chilikrutong
179 kr

Getost
Bakad getost med sallad på syrad rödbeta med björksirap från Högtorps Gård
149 kr

Morot
Rostad morotssoppa med krispig kål, picklad shiitake och rostad hasselnöt
169 kr

 

Förrätter 22 juni – augusti

Rostat vitlöksbröd
45 kr

Rökt abborre, gurka, avokadokräm & parmesan- och linfröknäcke
95 kr

Het melonsoppa med chilimarinerade räkor, grillad gurka och kavringssticks
125 kr

Grillad sparris med sommartryffel, örtemulsion och citrusslungad sallad
135 kr

Slottets hummersallad med champagnevinägrette
145/235 kr

Vänligen uppge allergier vid bokningen.

 

Varmrätter t.o.m. 20 juni

Torsk
Brynt torsk med grillad sparris, syrad rödlök, potatispuré och smörsås med dill och gräslök
305 kr

Kalv
Kalvrostbiff med friterad kalvbräss, vårprimörer, balsam- & tryffelreduktion och potatisterrin med ramslök
329 kr

Vegetarisk
Chili- & citrusbrynta bönor i filodeg med vårprimörer och ramslökskräm
235 kr

 

Varmrätter 22 juni – augusti

Grillad kalvkotlett på ben med kryddsmör och variation av kål
325 kr

Halstrad gös med brynt smör, betor, kapris och pepparrot
295 kr

Svensk gårdskycklingbröst med salsa verde, majskräm och kycklingsky
255 kr

Edamamequenelle med säsongsprimörer och majskräm
225 kr

Ditt val av tillbehör:
Pommes frites, dillkokt färskpotatis, potatissallad eller grönsallad

Innehåll för allergiker visas inom kort.

 

Desserter t.o.m. 20 juni

Apelsin
Apelsintarte med vispad grädde, granatäpple och apelsinzest
135 kr

Tjinuski
Tjinuskikräm med kaffe och chokladbotten
125 kr

Melon
Variation på melon med mandelflarn och pistagecrunch
125 kr

 

Desserter 22 juni – augusti

Jordgubbar, ouzosorbet, lakritssponge
125 kr

Yuzu, banan och choklad
125 kr

Ost från Jürss mejeri med surdegsknäcke och marmelad
125 kr

Rabarberpaj med vaniljglass
115 kr

Crème Catalana med äppelkompott
95 kr

Innehåll för allergiker visas inom kort.

 


För barnen t.o.m. 20 juni

Spagetti och köttfärssås
95 kr
Innehåller gluten, men kan även beställas glutenfritt

Pannkakor med vispgrädde och sylt
95 kr
Innehåller laktos, mjölkprotein, gluten och ägg

 

För barnen 22 juni – augusti

Köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis
95 kr

Pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt
95 kr

Slottets Fish ´n´ chips med remouladsås
135 kr

Vaniljglass med jordgubbar
65 kr


Bord bokas på tel 016 – 42 84 00

Vänligen uppge allergier vid bokningen.