Kött, fisk eller vegetariskt?

Slottets säsongsanpassade à la carte meny.

Med anledning av Covid-19 begränsar vi antal gäster i varje matsal och dukar brett mellan borden.

A la carte erbjuds normalt endast vardagar, men fredagar i januari och februari erbjuder vi a la carte ofta även på fredagar – hör med oss. På fredags- och lördagskvällar är det annars istället en fast trerätters meny (olika menyer på fredagar och lördagar) som gäller och som inkluderar två glas vin.

Om du har bokat logi med frukost och samtidigt önskar äta middag i restaurangen är det viktigt att boka bord i samband med din rumsbokning. Slottsrestaurangen blir ofta fullbokad. Under sommarhalvåret hänvisar vi då till hamncaféet som också har fullständiga rättigheter.

Vid vissa tillfällen kan restaurangen antingen vara stängd eller vara fullbokad. För dig som har bokat ett paket där middag ingår gör vi automatiskt en bordsbokning för din räkning. För paketgäster är det en fast meny som gäller, men som kan variera beroende på paket.

Även gäster som inte övernattar är välkomna att boka bord i restaurangen, dock normalt ej fredagar och lördagar. Bord bokas på tel 016-428400 eller genom att mejla dina önskemål på info@sundbyholms-slott.se och få en bekräftelse tillbaka från oss. Restaurangen är stängd söndagar.

Måndagar till torsdagar 1 januari till 4 april

Förrätter
Starters

Lax
Soja & mirinmarinerad lax med chilirostad edamame, små bladsallad i yuzuvinägrett
179 kr

Älg
Älgcarpaccio med picklad svamp, lingon, västerbottenost och granskottsolja
189 kr

Vegetarisk
Jordärtskockssoppa med rostad mandel, picklad morot, ruccolaemulsion och krasse
149 kr

Varmrätter
Main courses

Mälargös
Halstrad Mälargös med bakad gulbeta, kapris, potatispuré samt brynt smör med citron
315 kr

Oxfilé
Helstekt oxfilé med vitlök- och honungsrostad spetskål, tryffelsky och rotfruktsstomp
329 kr

Vegetarisk
Helbakad blomkål med vitlök- och honungsrostad spetskål, kapris, morotspuré och hirs
265 kr

Desserter
Desserts

Hallon
Chokladpastej med hallonkräm, saltrostade mandlar och nötter samt marinerade hallon
135 kr

Ananas
Karamelliserad ananas med kokoskräm, passionsfrukt och ananasflarn
135 kr

Päron
Vit choklad- och mascarponemousse med inkokt päron och rostad vit choklad
135 kr

För barnen
For the children

Köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis
Meatballs with cream sauce, lingonberries and potato puree
95 kr

Pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt
Pancakes with whipped cream and strawberry jam
95 kr

Vaniljglass med bär
Vanilla ice cream and berries
65 kr

 

Olika fasta trerätters menyer på fredagar respektive lördagar inklusive två glas vin (kan bytas ut mot 2 enheter öl/alkoholfritt alternativ): 850 kr.

Bord bokas på tel 016 – 42 84 00
Book a table at +46 16 428400

Vänligen uppge allergier vid bokningen.
Please tell us about your food allergies when making your reservation.