Kött, fisk eller vegetariskt?

Slottets säsongsanpassade à la carte meny nu endast tillgänglig vardagar (ej fredagar och ej lördagar).

Med anledning av Covid-19 begränsar vi antal gäster i varje matsal och dukar brett mellan borden.

A la carte erbjuds endast vardagar. På fredags- och lördagskvällar är det istället en fast trerätters meny (olika menyer på fredagar och lördagar) som gäller och som inkluderar två glas vin. Om du har bokat logi med frukost och samtidigt önskar äta middag i restaurangen är det viktigt att boka bord i samband med din rumsbokning. Slottsrestaurangen blir ofta fullbokad. Under sommarhalvåret hänvisar vi då till hamncaféet som också har fullständiga rättigheter.

Vid vissa tillfällen kan restaurangen antingen vara stängd eller vara fullbokad. För dig som har bokat ett paket där middag ingår gör vi automatiskt en bordsbokning för din räkning. För paketgäster är det en fast meny som gäller, men som kan variera beroende på paket.

Även gäster som inte övernattar är välkomna att boka bord i restaurangen, dock normalt ej fredagar och lördagar. Bord bokas på tel 016-428400 eller genom att mejla dina önskemål på info@sundbyholms-slott.se och få en bekräftelse tillbaka från oss. Restaurangen är stängd söndagar.

Måndagar till torsdagar 8 augusti till 17 december

Förrätter
Starters

Kräfta
Kräftsoppa med vitlöksslungade skaldjur och jordärtskockschips
179 kr

Röding
Rökt röding med picklade betor, rödbetskräm och sesamskrisp
189 kr

Vegetarisk
Syrlig pumpasoppa med rostade pumpafrön, picklad lök och torkade primörer
149 kr

Varmrätter
Main courses

Mälargös
Halstrad Mälargös med rostad jordärtskocka, örtsås och morots- & potatisstomp
315 kr

Oxfilé
Helbakad oxfilé med rostad kålrot & primörer, pepparsås och potatisterrin
329 kr

Vegetarisk
Vitlöksbakad & grillad svamp med tryffelrisotto och primörer
265 kr

Desserter
Desserts

Blåbär
Mjölkchoklad, blåbär och tonkaböna
125 kr

Körsbär
Vanilj, körsbär och mandel
125 kr

Päron
Karamell, päron och citrus
125 kr

För barnen
For the children

Köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis
Meatballs with cream sauce, lingonberries and potato puree
95 kr

Pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt
Pancakes with whipped cream and strawberry jam
95 kr

Vaniljglass med bär
Vanilla ice cream and berries
65 kr

Olika fasta trerätters menyer på fredagar respektive lördagar inklusive två glas vin (kan bytas ut mot 2 enheter öl/alkoholfritt alternativ): 850 kr.

Bord bokas på tel 016 – 42 84 00
Book a table at +46 16 428400

Vänligen uppge allergier vid bokningen.
Please tell us about your food allergies when making your reservation.