Kött, fisk eller vegetariskt?

Slottets säsongsanpassade à la carte meny

Om du har bokat logi med frukost och samtidigt önskar äta middag i restaurangen är det viktigt att boka bord i samband med din rumsbokning. Observera att a la carte endast erbjuds måndag till och med fredag. Lördagar erbjuder vi normalt inte a la carte (men det finns flera undantag) utan då är det en bestämd tre- eller fyrarätters middagsmeny (pris tre rätter 655 kr, pris fyra rätter 695 kr) som gäller med undantag av fem lördagar i höst (7/9, 21/9, 12/10, 26/10, 9/11) då vi istället erbjuder en fisk- och skaldjursbuffé samt dessert (pris 745 kr). För allergiker erbjuds andra alternativ. Med start januari 2020 kommer vi under lördagar att erbjuda en trerätters middagsbuffé med en mängd olika förrätter med fisk, skaldjur och kött, ett par varmrätter (både kött och fisk) och ett par olika desserter och ostar på buffén (pris 695 kr).

Vid vissa tillfällen kan restaurangen bli fullbokad. För dig som har bokat ett paket där middag ingår gör vi automatiskt en bordsbokning för din räkning. För paketgäster är det en speciell meny som gäller beroende på paket.

Även gäster som inte övernattar är välkomna att boka bord i restaurangen. Bord bokas på tel 016-428400 eller genom att mejla dina önskemål på info@sundbyholms-slott.se och få en bekräftelse tillbaka från oss. Restaurangen är stängd söndagar.

Konsertdagar serveras ej à la carte utan istället en konsertbuffé innan konserten börjar. 

Förrätter 22 juni – augusti

Rostat vitlöksbröd
45 kr

Rökt abborre, gurka, avokadokräm & parmesan- och linfröknäcke
95 kr

Het melonsoppa med chilimarinerade räkor, grillad gurka och kavringssticks
125 kr

Grillad sparris med sommartryffel, örtemulsion och citrusslungad sallad
135 kr

Slottets hummersallad med champagnevinägrette
145/235 kr

Vänligen uppge allergier vid bokningen.

 

Varmrätter 22 juni – augusti

Grillad kalvkotlett på ben med kryddsmör och variation av kål
325 kr

Halstrad gös med brynt smör, betor, kapris och pepparrot
295 kr

Svensk gårdskycklingbröst med salsa verde, majskräm och kycklingsky
255 kr

Bakad spetskål med säsongsprimörer och majskräm
225 kr

Ditt val av tillbehör:
Pommes frites, dillkokt färskpotatis, potatissallad eller grönsallad

Vänligen uppge allergier vid bokningen.

 

Desserter 22 juni – augusti

Jordgubbar, ouzosorbet, lakritssponge
125 kr

Yuzu, banan och choklad
125 kr

Ost från Jürss mejeri med surdegsknäcke och marmelad
125 kr

Rabarberpaj med vaniljglass
115 kr

Crème Catalana med äppelkompott
95 kr

Vänligen uppge allergier vid bokningen.

 

För barnen 22 juni – augusti

Köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis
95 kr

Pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt
95 kr

Slottets Fish ´n´ chips med remouladsås
135 kr

Vaniljglass med jordgubbar
65 kr


Bord bokas på tel 016 – 42 84 00

Vänligen uppge allergier vid bokningen.

 

Nästkommande säsongsanpassade à la carte meny

Förrätter september – december

Lax
Laxtartar med örtkräm, hemgjorda potatischips, forellrom, rädisa och smörgåskrasse
169 kr

Bresaola
Bresaola med balsamicokräm, pecorino och örtsallad
189 kr

Svamp
Brynt svampsoppa med rostad pumpernickel, syrad vitkål, pumpakräm och vattenkrasse
149 kr

Varmrätter september – december

Mälargös
Halstrad Mälargös med smörad svartrot, kantareller, rostad blomkålssås och dillpotatisstomp
305 kr

Kalv
Örtbakad kalvrostbiff med höstprimörer, rostad savoykål, pepparsås och hasselbackspotatis
325 kr

Vegetarisk
Tomatrisotto med bakad blomkål, primörer och pecorino
245 kr

Desserter september – december

Vanilj
Vispad vaniljpannacotta med dulce de leche, krossade drömmar och höstbär
125 kr

Äpple
Smulpaj på äpple med vaniljsås
125 kr

Körsbär
Variation på körsbär, choklad och mandel
135 kr

Vänligen uppge allergier vid bokningen.