Kvällens meny

Romantisk middag vid vita dukar och tända ljus

Måndagar till torsdagar:
En fast trerätters meny kl 18.30 alternativt 20.00
(erhålles vid bokningstillfället alternativt vid incheckningen). Gruppbokningar koncentreras då till starttiderna 19.00 & 19.30.
Menyn består av förrätt med ett glas vin, varmrätt med ett glas vin och dessert. Pris 850 kr.

Fredagar och lördagar:
Middag kl 17.30:
En fast tvårätters meny.
Menyn består av förrätt med ett glas vin, varmrätt med ett glas vin. Pris 725 kr. Det går även att köpa till kaffe och dessertliknande bakverk i annan lokal efter middagen.
Middag kl 20.00: En fast trerätters meny.
Menyn består av förrätt med ett glas vin, varmrätt med ett glas vin och dessert. Pris 850 kr.
Vinet kan även bytas ut mot öl eller alkoholfritt alternativ.

Hotellpaketgäster:
Vi gör automatiskt en bordsreservering för hotellgäster som bor på paket. I de flesta paket ingår kvällens meny. I vardagslyxpaketet ingår fyra rätter.

Logi med frukostgäster och gäster som inte övernattar:
Bord förbokas i god tid på tel 016-428400 eller genom att mejla dina önskemål på info@sundbyholms-slott.se och få en bekräftelse tillbaka från oss. Vi gör ingen automatisk bordsreservering för logi med frukostgäster. Vi erbjuder kvällens meny men tar hänsyn till personliga allergier och kostönskemål. Var ute i god tid eftersom restaurangen kan bli fullbokad. Utvalda dagar från midsommar till augusti finns även slottets bistro som alternativ.

För en smidig service i restaurangen önskar vi att du uppger allergier och kostönskemål redan vid bokningstillfället.

 

Måndagar – torsdagar & lördagar (6/9 – 14/11)
Förrätt

Carpaccio på kammussla med citrusemulsion, variation av betor, purjolöksaska och örtskum

 
Varmrätt

Bakad Picanha med oxragu , skogssvamp, syrad lök och örtstekt potatis

Pre-dessert (ingår endast i Vardagslyxpaketet)

Kvällens predessert

 
Dessert

Pärontarte med vispad mintchokladpannacotta

Fredagar (6/9 – 14/11)
Förrätt

Rökt vildsvin med granskottsmarinerade grönsaker, blåbärgelé och grillad örtfocaccia

 
Varmrätt

Halstrad Mälargös med gula kantareller, sotad lök, bakad persiljerot samt potatis- och gulbetsstomp

Pre-dessert (ingår endast i Vardagslyxpaketet)

Kvällens predessert

 
Dessert

Mille feuille med körsbär, vaniljcrème, rostad mandel och körsbärscoulis

Vänligen uppge allergier redan vid bokningstillfället.
Om du önskar fisk, kött eller vegetariskt så ordnar vi det.

Måndagar – torsdagar & lördagar 15/11 – 25/11
Tisdagar till torsdagar 30/11-16/12 
Förrätt

Hummersoppa med chilimarinerade skaldjur, lätt syrade grönsaker och krasse

 
Varmrätt

Oxfilé med sauterad endive och brysselkål, potatis- och kålrotsterrin samt tryfferad gräddsås

Pre-dessert (ingår endast i Vardagslyxpaketet)

Kvällens predessert

 
Dessert

Äppelkompott med rostad havre och nötter med kardemumma samt vaniljbavaroise

Fredagen den 19/11
Förrätt

Rökt renstek med picklad svamp, hjortronsås och friterad grönkål

 
Varmrätt

Mälargös serveras med jordärtskocks- & potatispuré, gräddstuvad savoykål och picklad rödkål

Pre-dessert (ingår endast i Vardagslyxpaketet)

Kvällens predessert

 
Dessert

Lingontarte med Tanariva mjölkchoklad från Valhrona

Vänligen uppge allergier redan vid bokningstillfället.
Om du önskar fisk, kött eller vegetariskt så ordnar vi det.

 

 

 

 

 

 

Vinpaket

I flera av våra weekendpaket ingår det två glas vin som serveras till förrätten och varmrätten. Gästerna kan även välja att köpa till ett vinpaket, där vin serveras till varje rätt. Sommelierens val av olika viner till rätterna i er weekendmeny finns i två prisklasser. Vinerna i vinpaketen kan skilja något från gång till gång, men ska alltid passa mot de rätter de kombinerats med.

Utvalt vinpaket till fyra rätter: cirka 465 kr
Utvalt lyxigare vinpaket till fyra rätter: cirka 695 kr

Utvalt vinpaket till tre rätter: cirka 355 kr
Utvalt lyxigare vinpaket till tre rätter: cirka 625 kr

Ovan priser är cirkapriser eftersom priserna kan variera från kväll till kväll beroende på de utvalda vinerna.

Observera: För de lyxigare vinpaketen krävs att minst två personer vid bordet beställer det.