Kvällens meny

Romantisk middag vid vita dukar och tända ljus

Måndagar till torsdagar t.o.m. 23/6 och därefter 15/8 – 15/12:
En fast trerätters meny kl 18.30 alternativt 20.00
(erhålles vid bokningstillfället alternativt vid incheckningen). Gruppbokningar koncentreras då till starttiderna 19.00 & 19.30.
Menyn består av förrätt med ett glas vin, varmrätt med ett glas vin och dessert. Pris 850 kr.

Fredagar och lördagar t.o.m. 18/6 och därefter 19/8-19/11:
Middag kl 17.30:
En fast tvårätters meny.
Menyn består av förrätt med ett glas vin, varmrätt med ett glas vin. Pris 725 kr. Det går även att köpa till kaffe och dessertliknande bakverk i annan lokal efter middagen.
Middag kl 20.00: En fast trerätters meny.
Menyn består av förrätt med ett glas vin, varmrätt med ett glas vin och dessert. Pris 850 kr.
Vinet kan även bytas ut mot öl eller alkoholfritt alternativ.

Måndagar till lördagar 25/6-13/8:
En sommarbuffé (kallt och varmt samt dessert på buffé) kl 17.30 och kl 20.
Pris inklusive två glas vin till maten: 790 kr.

Hotellpaketgäster:
Vi gör automatiskt en bordsreservering för hotellgäster som bor på paket. I de flesta paket ingår kvällens meny. I vardagslyxpaketet ingår fyra rätter.

Logi med frukostgäster och gäster som inte övernattar:
Bord förbokas i god tid på tel 016-428400 eller genom att mejla dina önskemål på info@sundbyholms-slott.se och få en bekräftelse tillbaka från oss. Vi gör ingen automatisk bordsreservering för logi med frukostgäster. Vi erbjuder kvällens meny men tar hänsyn till personliga allergier och kostönskemål. Var ute i god tid eftersom restaurangen kan bli fullbokad. Utvalda dagar från midsommar till augusti finns även slottets bistro som alternativ.

För en smidig service i restaurangen önskar vi att du uppger allergier och kostönskemål redan vid bokningstillfället.

Måndagar – torsdagar & lördagar: 25 april till och med 23 juni
Förrätt

Pilgrimsmussla med variation på blomkål och brynt smörskum, surdegströssel samt krasse
Scallop with variations of cauliflower and browned butter foam, sourdough streusel and cress

 
Varmrätt

Pepparstekt oxfilé,
spenat- & krassepestoslungad potatis, Bella verde och bakade tomater samt balsamicoreduktion
Pepper-fried beef fillet, spinach & cress pesto tossed potato, Bella verde and baked tomato and balsamic reduction

Pre-dessert (ingår endast i Vardagslyxpaketet)

Kvällens predessert

 
Dessert

Vispad vaniljpannacotta med passionscurd, citronkaka och maräng
Whipped vanilla panna cotta with passionfruit curd, lemon biscuit and merengue

Fredagar: 29 april till och med 17 juni
Förrätt

Carpaccio med marinerad melon, rostade solrosfrön, frisésallad och Svecia
Beef carpaccio with marinated melon, roasted sunflower seeds, frisee lettuce and Svecia cheese

 
Varmrätt

Halstrad Mälargös med späda betor, sauterade primörer, potatispuré och vitvinssås med fläder
Seared Pike perch from Lake Mälaren, sauteed seasonal vegetables, potato puree and white wine sauce with elderflower

Pre-dessert (ingår endast i Vardagslyxpaketet)

Kvällens predessert

 
Dessert

Marängsviss på slottets vis: 
Bananmousse med choklad, maräng och vaniljglass
Banana mousse with chocolate, merengue and vanilla ice cream

Sommarbuffé 25/6 – 13/8
(Midsommarafton är det istället en större midsommarbuffé)
Förrätter

Dagens sill med färskpotatis

Skagen med toast

Paj med sparris och purjolök, serveras med charkuterier

Kallrökt lax med fänkålssallad

Gubbröra på Sundbyholmslimpa

Tomatsallad a la Sundbyholm 

Grillade grönsaker med bakad getost

Picklade grönsaker

Grönsallad

Färskt bröd, smör och ost

 
Varmrätt

Kvällens grillade kött och korv

Rostad färskpotatis med spenat, rödlök och semitorkad tomat

Slottets grillsås

Vitlökssås

Fisk och vegetariska alternativ tillagas vid föranmäld specialkost

Desserter

Jordgubbspannacotta med maräng och honungsrostad havre

Rabarberpaj med vaniljsås

På buffén kan det bli vissa avvikelser från utbudet ovan.
Vänligen uppge allergier redan vid bokningstillfället.

 

 

 

 

 

 

Vinpaket

I flera av våra weekendpaket ingår det två glas vin som serveras till förrätten och varmrätten. Gästerna kan även välja att köpa till ett vinpaket, där vin serveras till varje rätt. Sommelierens val av olika viner till rätterna i er weekendmeny finns i två prisklasser. Vinerna i vinpaketen kan skilja något från gång till gång, men ska alltid passa mot de rätter de kombinerats med.

Utvalt vinpaket till fyra rätter: cirka 465 kr
Utvalt lyxigare vinpaket till fyra rätter: cirka 695 kr

Utvalt vinpaket till tre rätter: cirka 355 kr
Utvalt lyxigare vinpaket till tre rätter: cirka 625 kr

Ovan priser är cirkapriser eftersom priserna kan variera från kväll till kväll beroende på de utvalda vinerna.

Observera: För de lyxigare vinpaketen krävs att minst två personer vid bordet beställer det.